Luft

Luftpumper

I modsætning til hvad mange tror, oxygenerer luftpumper ikke i sig selv vandet. De udvider ganske vist overfladeområdet og forbedrer cirkulationen, hvilket bevirker, at vandet bedre afgiver CO2 og optager ilt. Men andre filtre kan gøre det lige så godt eller bedre. Derudover virker de fleste akvarieluftpumper ved at bruge elektromagnetisme til hurtigt at vibrere en gummimembran, som skubber luft ud i vandet. Dette gør dem relativt larmende sammenlignet med andre pumper.

Årsagerne til, at du alligevel kan få stor nytte ud af en luftpumpe og bør overveje om du har brug for en, er dens mange anvendelsesmuligheder.

- Nogle såkaldte ‘action ornaments’ - bevægelige eller interaktive undervands dekorationer - aktiveres af luft, som passerer gennem dem
- Luftfiltre kan kombineres med andre filtre, såsom hjørnefiltre eller bundfiltre, som i nogle udgaver drives af luft
- Nogle semi-akvatiske dyr, såsom salamandre, krabber, dyndspringere, rejer, og frøer har brug for luftpumper til at sikre, at de ikke forsøger at kravle ud af akvariet på jagt efter frisk luft.
- Luftfiltre kan bruges til at lave strømme i vandet, som modvirker stillestående vand, der har tendens til at opbygge bakteriegrupper og parasitter.

Der er nogle retningslinjer, du bør overveje inden du køber din luftpumpe.

- Jo flere genstande/apparater, du vil køre med din luftpumpe, desto større bør den være.
- Jo større genstandene/apparaterne er, og jo mere overordnet modstand disse genstande skaber i vandet, desto større bør luftpumpen være.
- Hvis dit akvarie er højere end ca. 50 cm, kan det være nødvendigt med en luftpumpe, som er designet til at pumpe luft så langt ned under overfladen.

Når du vælger din luftpumpe bør du sandsynligvis vælge én, der er lidt større end du umiddelbart tror, du har brug for. Dette vil kompensere for evt. undervurderinger af behov og samtidig tillade senere udvidelser af akvarieindholdet

Vis som Gitter Liste

42 varer

2 3 4 5
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

42 varer

2 3 4 5
Faldende orden