Luftsten

Luftsten / iltsten til akvarier

Luftsten bruges til iltning af akvariets vand og iltniveauet er utrolig vigtigt for dine akvariefisk og nedbrydningen af affaldsstofferne fra fiskene.
Luftstenen laver en masse små luftbobler, som får overfladen til at bevæge sig og de små luftbobler brister, hvorved vandet optager ilten fra overfladen.
Det er det samme som sker, når du har udstrømmeren fra din pumpe til at lave bevægelse i overfladen af vandet, hvorved du får iltet vandet.

Hvis iltniveauet i vandet er lavt, vil fiskene stå helt oppe i overfladen og nærmest stå og hive efter luft. Det kan ske på grund af mange fisk i akvariet, men også hvis det er varmt i vejret og temperauren i akvariet, for jo varmere vandet bliver, jo mindre ilt kan vandet optage.
Vis som Gitter Liste

9 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Hobby Luftsten Limtræ
  8,00 DKK
 2. Luftsten Blå
  5,00 DKK
 3. Luftsten Firkantet
  5,00 DKK
 4. Luftsten Grøn
  8,00 DKK
 5. Luftsten Rund Blå Ø22
  7,00 DKK
 6. Luftsten Rund Blå Ø30
  10,00 DKK
 7. Luftsten Rund Blå Ø50
  19,00 DKK
 8. Luftsten Rund Grå Ø25
  5,00 DKK
 9. Luftsten Rund Grå Ø80
  29,00 DKK
Vis som Gitter Liste

9 varer

pr. side
Faldende orden

Hvilken luftsten eller iltsten skal jeg vælge?

Det fleste luftsten i almindelig størrelse er ikke store og vejer nok til at synke til bunden, så ønsker du en luftsten, som synker og kan stå på bunden af akvariet, så er vores Ø50 mm. luftsten et oplagt valg og har du et stort akvarie eller en havedam, der har brug for meget iltning, så har vi en Ø80 grå luftsten, som kan klare denne opgaven.