Artemia & Tilbehør
Artemia æg og udstyr til klækning
Artemia er en saltsøkrebs og lever i saltvand, hvor den er en del af zooplanktonen. Det videnskabelige navn er Artemia salina og er et rigtig rigtig godt fiskefoder til vores akvariefisk.Det er især rigtig godt til opfodring af unger og yngel, men selv for de større akvariefisk er det en lækkerbisken og sikrer en god og stabil vækst.
Klækning af artemia
Klækning af artemia er ikke ret svært og det som kræves er en beholder til klækning, salt og artemia æg.Der findes mange forskellige beholdere til klækning af artemia, med hver deres fordele eller ulemper, selv en cola flaske kan bruges til klækningen.
Der findes endvidere forskellige typer salt til klækning fra diverse producenter, men personlig bruger jeg selv Frank middelhavssalt fra Rema, som er uden jod.
Til 1 liter vand skal der bruges en spiseskefuld salt, som opløses i vandet, inden artemia æggene tilsættes.
Ved en temperatur på 25 grader er æggene ca. 16 - 24 timer om at klække og er klar til at blive serveret for dine akvariefisk.
Det er muligt at fodre din artemia op til større størrelse, ved at skifte vand og ikke mindst fodre dem.
Vi fører den blå artemia æg fra Sanders, som har en meget høj klækning på over 95% og er et af de bedste produkter på markedet.
Vil du sikre at dine artemia æg holder længst muligt, så skal de opbevares mørkt og køligt.