Eheim Filtermateriale

Filtermateriale giver dine fisk gode betingelser

Det er vigtigt at sørge for en god filtrering af dit akvarium, hvilket først og fremmest afhjælpes ved en hyppig udskiftning af vandet. Denne udskiftning er dog ofte ikke nok til at holde akvariet fri for kvælstof og det er derfor nødvendigt med yderligere filtrering. Der findes to typer af filtrering: biologisk eller mekanisk.

Biologisk filtermateriale

Den biologiske filtrering har til formål at neutralisere den skadelige ammoniak der opstår fra fiskenes gæller, afføring og uspist foder der rådner. Dette sker ved at fremme væksten af nye bakterier der nedbryder ammoniak og omdanner denne til nitrit og nitrat, som er bakterier der findes i naturen. Selvom disse gavnlige bakterier naturligt vil dannes i akvariet over tid, er indholdet ofte ikke nok til at give en sund balance i et akvarie med flere fisk på en begrænset mængde plads. Biologisk filtrering kan blandt andet tilføres ved hjælp af Bio Balls.

Mekanisk filtermateriale

Mekanisk filtrering af et akvarium påvirker ikke direkte indholdet af ammoniak eller andre bakterier i vandet. Den mekaniske filtrering afhjælper - og minimerer - derimod det synlige indhold af affaldsstoffer i vandet. Der findes fire typer af mekaniske filtrering:

  • - Indvendigt filter
  • - Udvendigt filter
  • - Bundfilter
  • - Slamsugning

Eheim filter- og filtermateriale

Hos Maswanord.dk fører vi et stort udvalg af filtermateriale fra Eheim. Udover Eheim filter forhandles en lang række tilbehør og udstyr til brug for mekanisk filtrering: filtervat, filtermåtter, filtersvampe og AquaBalls. Du er dermed sikker på at finde præcis det filtermateriale du har behov for i dit akvarium. Husk at vi altid står klar til at rådgive dig på webshoppen om produkterne til præcist dit behov.

Vis som Gitter Liste

49 varer

2 3 4 5
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

49 varer

2 3 4 5
Faldende orden